Konec vysokému cholesterolu a ucpaným cévám (přírodní léčba)
K ucpávání cév začíná u člověka docházet už kolem věku 20 let. Ve věku třiceti lze sledovat změny na cévách u většiny lidí. Časem se problém pomalu a nenápadně dále zhoršuje.
Ve čtyřiceti má polovina z nás v cévách ložiska usazeného cholesterolu. Po překročení 45 let je už nánosů poměrně dost, zejména u mužů. Ovšem ženy za nimi nijak výrazně nezaostávají.
Onemocnění srdce a cév se tak dnes jeví být nejčastějším chronickým onemocněním, na jehož léčbu se každoročně utratí miliardy eur. Bohužel většina léčebných procedur a operací přináší jen nízkou efektivitu.
Například – nedávno publikovaný výzkum týkající se vkládání stentů do srdečních tepen za účelem jejich rozšíření ukázal, že jde o neúčinnou proceduru. Nemá totiž téměř žádný vliv na snižování míry úmrtnosti pacientů či předcházení infarktům.
Hlavní příčiny nárůstu počtu srdečně-cévních onemocnění
Navzdory pokrokům v medicíně a všem snahám lékařů či institucí veřejného zdravotnictví se nedaří snižovat výskyt srdečně-cévních onemocnění a úmrtnost na ně.
Proč je tomu tak? Má to 2 hlavní příčiny:
1. Stravovací doporučení jsou zcela chybná
Důvodem zvyšujícího se výskytu cévních onemocnění není to, že by lidé nenaslouchali svým lékařům. Oni jejich rady respektují. Problémem jsou špatná doporučení ohledně stravování, které jim lékaři dávají.
Už před desetiletími se dělaly pokusy na zvířatech, kterým se podával ztužený rostlinný tuk (margarín), který dodnes mnozí lékaři doporučují jako základ pro zdravé srdce a cévy.
Chcete znát výsledek? U všech zvířat se rozvinula cirhóza anebo chorobné zvětšení jater. Dokonce když se tento rostlinný tuk předtím zahřál, zvířata předčasně uhynula.
Co myslíte, jak to funguje u lidí? Patrně stejně, i když průběh je o něco pomalejší…
Navzdory tomu tato absolutně chybná stravovací doporučení mnozí lidé dodržují a myslí si, jak dobře o své zdraví pečují. Přitom si v podstatě ubližují.
2. Kontraproduktivnost až přímo škodlivost předepisovaných léků
Jak postupují lékaři při zvýšeném cholesterolu anebo při riziku ucpávání cév? Předepíšou léky, obvykle stativy.
Problém je, že tyto léky mají na člověka přímo devastační účinky:
- způsobují svalovou slabost
- poškozují mozek, snižují jeho funkce, zhoršují paměť
- mohou vyvolat cukrovku
- zvyšují riziko propuknutí rakoviny
- způsobují řadu dalších ohrožení
A víte co je na tom všem nejtragičtější? To, že podle posledních výzkumů zvýšený cholesterol dokonce vůbec není skutečnou příčinou ucpávání cév.
V roce 2014 byla v Análech interní medicíny publikována meta-analýza 80 různých studií.
Potvrdilo se, že u lidí konzumujících saturované tuky s vysokým podílem cholesterolu byla dokonce nižší míra srdečně-cévních onemocnění než u lidí, kteří konzumovali méně saturovaných tuků.
Jak vyčistit cévy a zabránit jejich ucpávání
Jak už jistě tušíte, řešením nejsou operace, léky proti cholesterolu ani standardní lékařská doporučení týkající se stravování.
Tomuto tématu se podrobně věnujeme v naší nejnovější knize:
eKniha: Konec vysokému cholesterolu a ucpaným cévám
Přírodní způsob, jak vyčistit cévy a předejít srdečnímu infarktu, mozkové mrtvici či tvorbě krevních sraženin
Co se dozvíte v e-knize
V této elektronické knize (e-knize) se dozvíte:
- Základní fakta o cholesterolu, k čemu všemu ho tělo využívá.
- Proč údaj o celkovém cholesterolu není tím pravým indikátorem rizika srdečně-cévních onemocnění.
- Které jiné ukazatele jsou vhodnějším indikátorem zdraví vašeho srdce a cév.
- Jaké jsou příznaky ucpaných cév v různých částech těla, o kterých je dobré vědět.
- Veškerá vážná rizika léků proti cholesterolu s obsahem stativů a jak vlastně tyto léky fungují.
- Co dělat, když užíváte stativy a váš lékař nesouhlasí s jejich vysazením.
- Proč by si na stativy měli dávat pozor zejména diabetici.
- O studii, která zcela zbourala mýtus o cholesterolu.
- Jaká je pravda o saturovaných tucích a nízkotučné stravě.
- Proč lidské tělo potřebuje saturované tuky.
- Srovnání diety bohaté na tuky versus diety bohaté na sacharidy.
- Jaký je hlavní problém rostlinných olejů, které z nich jsou zdravé a naopak – kterým je lépe se vyhnout.
- Co je skutečnou příčinou ucpávání cév (nikoliv, cholesterol to není).
- Proč je snaha o snižování cholesterolu v krvi doslova posedlostí.
- Kdo vlastně stanovil, co je zdravá a co nezdravá hladina cholesterolu a jak temné je pozadí těchto aktérů.
- Jaké jsou principy ketogenní diety na snižování cholesterolu a zlepšení zdraví cév.
- Deset doporučení pro normalizaci cholesterolu v rámci prevence infarktu, mrtvice a vzniku krevních sraženin.
- Jak si vyčistit cévy, pokud už jsou ucpané.
- Jaké doporučované doplňky stravy užívat jako prevenci ucpávání cév i na jejich vyčištění, pokud už jsou ucpané.