CZK

Překyselení organismu obecně

PŘEKYSELENÍ Organismu Obecně
Mnoho lidí si myslí, že překyselení je pouhý termín, kterého se nemusí všímat, protože jich se to určitě netýká. Ale ouha, tady bych nesouhlasila, protože většina z nás je překyselená. Překyselený organismus je velice náchylný k nemocem (rakovinu nevyjímaje), jelikož v překyseleném organismu se velice dobře daří všem virům, bakteriím, plísním a dalším patogenům.
Kyselé prostředí je pro ně přímo živnou půdou.
Zkusíme si to trochu více popsat. Překyselení organismu je v současné době jednou z nejnebezpečnějších degenerativních nemocí. Obzvláště právě proto, že jí není věnována patřičná pozornost. Málokdo si doposud dokáže uvědomit přímý vztah mezi možným dlouhodobým nadbytkem kyselin v organismu a zdravím. Zdraví je totiž bezprostředně závislé na rovnováze kyselých a zásaditých látek v těle. Nadbytek kyselin způsobuje či zhoršuje drtivou většinu nemocí.
Dalo by se možná i říci, že je to přímo zlatý klíček k našemu zdraví. Co to znamená? Podle významných autorů totiž téměř není možno onemocnět, dokážeme-li udržet správnou acidobazickou rovnováhu v těle. Při nejmenším je možné se vyhnout riziku degenerativních onemocnění! A co to znamená pro nemocné? Pokud je možno nastolit správný poměr kyselin a zásad v těle, je vždy možná náprava zdravotního stavu či dokonce vyléčení. První krok spočívá v pochopení, že správný poměr kyselin a zásad je nebo by měl být pro člověka normální a běžný. Není to v podstatě žádná "nová metoda". Naše tělo je vytvořeno jako plně fungující vyvážený celek pouze za předpokladu této rovnováhy. Stav nemoci nebo její předzvěst jsou jen důkazem toho, že přestala fungovat rovnováha. Zkrátka správný poměr kyselin a zásad je žádoucí a nutný. Náš organismus to ví naprosto přesně, a proto s geniální přesností udržuje ve správném pH orgán, který považuje za nejdůležitější. Krev! Krev má pH 7,35 až 7,4 s velmi nepatrnými výkyvy. Pokud by se tato hodnota výrazněji snížila pod 7,35, člověk zemře. Celá řada biochemických pochodů v těle je zaměřena na udržení pH krve, a to i za cenu "nesprávné funkce jiného orgánu". Krev má prostě přednost. Jak to funguje? Kyseliny jsou pro organismus škodlivé látky. Některé se v organismu tvoří jako produkty látkové výměny (chlorovodíková, močová, octová ….), jiné bohužel přijímáme. Pro zajištění acidobazické rovnováhy je nutné kyseliny z těla průběžně odbourávat, redukovat. K odbourávání kyselin může dojít pouze za přítomnosti látek zásaditého charakteru (minerály, stopové prvky …). Jestliže je jejich příjem ve stravě dostatečný, nic se neděje a vše je v pořádku. Jestliže však přijímáme zásaditých látek málo a naopak kyselých mnoho, organismus je nucen použít pro redukci kyselin uložené zásadité látky. Takže např. Vápník z kostí a zubů, chrom ze slinivky, zinek z prostaty, hořčík původně určený pro nervovou soustavu atd. Tím dochází k ochromení bezchybné činnosti orgánů a následně pak k nemocem, které se dlouhodobým překyselením stávají chronickými.Pokud máme výborné trávení, zdravé ledviny, správně dýcháme, máme dostatek aktivních minerálů, včetně vápníku, náš organismus dokáže udržet normální pH (pH v krvi je vždy 7,34). Je to proto, že pH v krvi přísně hlídá hemoglobin spolu třemi dalšími "strážci" pH (carbonátový, fosfátový a proteinovým Bufer). Vnitřní orgány však nejsou tak dobře chráněny. Pro jejich dokonalou regeneraci musí organismus likvidovat kyselý odpad a mít stabilní pH kolem 7,0. Existuje teorie, že mnoho patologických změn v organismu způsobuje lokální přehřívání. (Např. zánětlivé procesy, "horký" uzel štítné žlázy, pod.). Podle této teorie, přebytek kyselin v tkáních zvyšuje jejich vnitřní teplotu, stejně jako se při vyšší vnitřní teplotě orgánu "hromadí" více "kyselého" odpadu.
Tvrzení lékařů v Prastarém Egyptě: "V znečištěném organismu vzniká nejprve" bílá ", pak" žlutá "a nakonec" šedá "plíseň". Moderní medicína vysvětluje jednoduché, ale zajímavé teorie staroegyptských lékařů takto:
Trvalé snížení pH mezi 5,8 - 6,0 zvyšuje procento výskytu onemocnění kloubů, tzv.. artrózy (bílá plíseň)
PH mezi 5,5 - 5,8 zvyšuje riziko aterosklerózy (žlutá plíseň) - onemocnění cévní stěny, kornatění tepen
Snížení pH na 5,0 - 5,5 výrazně zvyšuje riziko onkologických onemocnění (šedá plíseň)
A mé rady na závěr které bych nepodceňovala : Vyvarujte se smažení, pokud možno odbourejte maso, nebo alespoň výrazně omezte maso a ponechejte si 1x týdně rybu, vařte si zeleninové husté polévky, jezte velké množství čerstvé zeleniny, ze zásady nezahušťujte jakékoliv jídlo moukou nebo zásmažkou, pokud seženete Hrašku, můžete ji použít na jakékoliv zahuštění potravin (Hraška je čistý hráškový produkt rozemletý na prášek). Budete-li muset nějakou potravinu přikyselit jako např. dušenou čočku, salát, vždy použijte čerstvou šťávu z citrónu, kterého můžete sníst jak je libo dle chuti. Vyvarujte se octa v jakékoliv podobě. Kávu nepijte, je pro Vás móóóc kyselá a místo ní si s chutí dejte Ajurvédskou kávu, obsahuje koření a bylinky a je výborná a je jich více druhů. Kyselé zelí doporučuji pojídat pravidelně, pokud je přírodní a neobsahuje cukr a siřidla (dá se takový v obchodě najít). Červená řepa by měla být součástí každého dne v čerstvé podobě, ne však v podobě zavařeniny z obchodu. Použijte ji nastrouhanou v tvarohové pomazánce, nebo čerstvou na křupání. Budete-li mít chuť na sladké nebo některé z pochutin jako jsou brambůrky apod. doporučuji si na drobné hranolky nakrájet mrkev, celer a pojídejte u telky .

Kategorie