CZK

ACTIV FIBER DRINK JAHODA 91 G

Activ Fiber se skládá s akáciové vlákniny, magnézia s mořských řas a látky MSM tedy-methylsulfonylmetan

Pojďme si něco říci o jednotlivých složkách

Akáciová vláknina: klinicky testována

Dokáže se udržet v celé délce střeva tedy v tenkém i tlustém a postupně se uvolňuje po dobu 24 až 48 hodin , čímž se odlišuje od ostatních vláknin, které se uvolňují za 6-8 hodin .

Je vhodná pro diabetiky , vegany a vegetariany
Usnadňuje vyprazdňování a nenadýmá po ní
Podporuje osídlení střeva bifidobakteriemi a laktobacily Dokáže znormalizovat
řídkou stolici na
tvrdou udržuje hladinu cholesterolu v krvi je vhodná do diety

Přírodní Magnesium z mořských řas

Vybalancovanost mezi obsahem a rozpustností
Je odolný vůči kyselému pH v žaludku Účastní se více
než 300 metabických přeměn
Účastní se metabolismu glukózy a inzulínu
Pomáhá udržovat správnou funkci svalů a nervové soustavy, srdečního rytmu, krevního tlaku a integritu kosti tlustém střevě a může pomáhat proti zánětům v gastrointestinálním traktu a proti zánětům jater

MSM - Metylsulfonylmetan

Může pomoci obnovovat trávicí trakt a snížit zánět, alergické reakce na některé potraviny. MSM je také užitečné při potížích s propustností střev, kde může pomoci zastavit malé částice, které může vstoupit do krevního oběhu a způsobit zánětlivou reakci.
Navíc se zdá, že doplňky MSM pomáhají léčit hemoroidy

LactoSpore®
Všestranné probiotikum

Bacillus kyseliny mléčné
Původně známý v literatuře jako Lactobacillus sporogenes
také známý jako Bacillus coagulans L. sporogenes byl poprvé izolován a popsán v roce 1933 LM Horowitz Wlassowou &
NW Nowotelnow
Zdokumentována klinická koncovými spórami Produkuje pouze kyselinu L(+) mléčnou Přirozeně mikroenkapsulováno pro stabilitu Proliferuje v GI traktu Mimořádně náročné organismy Optimální růst při 30°C až 37°C a optimální pH v rozmezí 5,5 až 6,2 MikroaerofilníKyselé prostředí vytvořené produkcí kyseliny L(+) mléčné a dalších antimikrobiálních sloučenin zabraňuje růstu mikrobů způsobujících onemocnění, jako jsou Clostridia, které jsou zodpovědné za produkci nežádoucích plynů.
Dlouhé a štíhlé buňky (0,3 až 0,8 mikronu)
Kolonie mají obvykle průměr 2,5 mm, konvexní, hladké, lesklé a neprodukují žádný pigment

Co je LactoSpore®?
Probiotika jsou jedním z mála doplňků výživy, které jsou populární jako způsob, jak si udržet zdraví jako celek. LactoSpore® je jeden takový klinicky ověřený a komerční probiotický přípravek od Sabinsy, který obsahuje mikrobiální přípravek produkující kyselinu L(+) mléčnou z Bacillus coagulans, MTCC 5856 (dříve známý jako Lactobacillus sporogenes).
LactoSpore
Jak fungují probiotika?
Mechanismy zodpovědné za zdravotní účinky probiotik nejsou zatím zcela odhaleny. Příznivé účinky probiotik, zejména při stavech souvisejících se zdravím střev, však lze připsat: i) zlepšené střevní mikroflóře a ii) produkci mastných kyselin s krátkým řetězcem (SCFA), které dále pomáhají bojovat proti zánětu nízkého stupně.
LactoSpore
Bezpečnost
Zdravotní přínosy a bezpečnost probiotického kmene do značné míry závisí na kmeni a ne na druhu nebo rodu, proto je důležité ověřit bezpečnostní aspekty probiotického kmene. Zjistilo se, že LactoSpore® je bezpečný a dobře tolerován zdravými jedinci při perorálním požití.
LactoSpore
Klinické
I když jsou probiotika již dlouho dobře známá pro jejich podporu celkového zdraví trávení, v poslední době se zjistilo, že tyto "přátelské" bakterie dokážou mnohem víc, než jen napomáhají trávení! Několik studií naznačilo jejich podpůrnou roli při řízení imunitního systému, syndromu dráždivého tračníku, regulaci hmotnosti a dokonce i při regulaci cholesterolu.

LactoSpore® je komerční probiotický přípravek obsahující mikrobiální přípravek produkující kyselinu L(+) mléčnou z Bacillus coagulans, MTCC 5856 (dříve známý jako Lactobacillus sporogenes).
Lidský trávicí trakt obsahuje asi 400 různých druhů bakterií, které snižují růst škodlivých bakterií a podporují zdravý trávicí systém. A bakterie produkující kyselinu mléčnou jsou ze všech největší skupinou obyvatel. LactoSpore® produkuje kyselinu L(+) mléčnou, roste v teplotním rozsahu 35 až 50 °C a optimální rozmezí pH je 5,5-6,5.
Role bakterií mléčného kvašení v gastrointestinální mikroekologii je předmětem rozsáhlého výzkumu.
Vzhledem k tlakům moderní existence je udržení normální, zdravé a vyvážené mikrobiální populace (EUBIÓZA) v gastrointestinálním traktu obtížný úkol. Dalšími faktory, které mohou tento úkol ještě více ztížit, jsou stres způsobený náhlými změnami ve způsobech konzumace potravin, vystavení se látkám znečišťujícím životní prostředí, rozsáhlé cestování a neočekávané změny počasí. Také bylo zjištěno, že u stavů, jako jsou ekzémy a určité potravinové alergie, existuje nepříznivá rovnováha střevních bakterií s výrazným snížením počtu bakterií mléčného kvašení a zvýšením hnilobných patogenů ve fekální flóře.
Logickým přístupem k obnovení rovnováhy střevní flóry by tedy bylo použití přirozeně se vyskytujících mikroorganismů. Nejlepším a potenciálním druhem mezi Lactobacillus je Bacillus coagulans. Tento druh tvoří spóry, které po aktivaci v kyselém prostředí žaludku mohou klíčit a množit se ve střevě, produkovat oblíbenou L(+) formu kyseliny mléčné a účinně zabraňovat růstu patogenů.
LactoSpore® od Sabinsy je jeden takový probiotický doplněk, který vám může pomoci udržet si celkové zdraví a vyváženou populaci střevní mikroflóry!


Upozornění! Podle nařízení EP a rady ES 1924 z roku 2006, nemohou být žádným doplňkům výživy přiřazována jiná výživová a zdravotní tvrzení kromě povolených. Tyto informace hovoří o obecných účincích jednotlivých složek, o kterých se dočtete v encyklopediích a naučné literatuře.
Všechny uvedené informace o výživových a zdravotních tvrzeních jsou souborem informací volně přístupných z domácích a zahraničních informačních zdrojů a nejsou důkazem o skutečném působení doplňků výživy případně jejich nutričních a léčivých účincích. Pokud chce spotřebitel přesné informace podložené odbornými a vědeckými studiemi je důležité seznámit se s nimi prostřednictvím všech dostupných odborných zdrojů. Možné pozitivní ale i nežádoucí účinky doplňku výživy je třeba před použitím vždy předem konzultovat se svým lékařem!

Doporučené dávkování
1 x denně 1 odměrku do 2-3 dcl vody. 

550,00 Kč
nezahrnuje cenu dopravy